kolmapäev, 5. november 2008

N00bs, LOL

Antiikväärtusega arvuti, iidne Windows 98, õhuke LCD ekraan (viimane laenatud Keidult nagu ka hiir), sahtlist välja otsitud klaviatuur = arvuti.

Kui ma saatsin Postimees.ee-s pilgu üle artikli, mis ütles, et Venemaa kavatseb mõned raketid Euroopa kanti paigutada, sest USA on tropp, mõtlesin ma, et on ikka tropid, aga emotsioon, mida Postimees vahendas tundus olevat kõvasti mahendatud võrreldes BBC artikliga, alustades ainuüksi pealkirjaga, mis tundub geograafiliselt palju lähemal olevat:


Russia to move missiles to Baltic

The Iskander missile system. File photo
Iskander missiles have a range of up to 400km (248 miles)

Short-range Iskander missiles in the Kaliningrad region would "neutralise" the planned US anti-missile shield in Poland and the Czech Republic, he said.

They actually said the word "neutralise". There're not many ways to interprate it, you know.

/---/In his first state-of-the nation address, Mr Medvedev said Moscow would deploy the Iskander missile system in the Kaliningrad region - between Nato members Lithuania and Poland - to "neutralise - if necessary - the [US] anti-missile system".

Kaliningrad map

"Naturally, we also consider using for the same purpose the resources of Russia's navy," he said.

Mr Medvedev also said Russia would jam the US anti-missile system electronically.

I mean, W. T. F. ?





Üldiselt on selge, et tegu on USA uue presidendi proovilepanekuga, aga ülbus, millega nad seda teevad on üpris hämmastav, et mitte öelda uskumatu. Aga me ei ütle uskumatu, sest me oleme näinud Venemaa muutumist selleks, mis ta on, üpris pika ja nukra aja jooksul. Loodame, et Obama on piisavalt tugev, et mõista ja lahendada tekkinud probleemi.

Muidugi, ma ei väsi imetlemast seda, kuidas kõikjalt (viimati siis Rootsiga seoses) jõuavad meieni kinnitused, et Balti riikidel (Eestil) ei ole midagi karta. Aga kui midagi juhtuma peaks, siis on kõik meie selja taga ja toetavad meid igatepidi. Nii nad ütlevad. Kõik on bueno, aga...

Heh.

Kommentaare ei ole: