neljapäev, 11. detsember 2008

Insener Garini hüperboloid

Nonäed, ma blogiksin palju rohkem, kui meie arvuti nii frustreeriv ei oleks.
Ma kasutasin täna suulises kõnes sõna "frustreeriv", sest see kõlab intelligentsemalt kui "kohutavalt häiriv" või "nõme" või "vihaleajav".
Kool oli täna ootamatult mõttetu.
Samas on valgete kuubikute kleepimine kõvasti nõmedam, kuigi see jääb mul nüüd väga pikaks ajaks Metsluikedega seostuma.

True Blood on muuseas ootamatult hea sari. K2rtsu käest saime. Võite vaadata. Seal on vampiirid, aga see pole nii oluline kui kõik muu kokku.

Berilac polnud "Firefly'd" näinud, mis on väga vale, sest kõik inimesed võiksid seda näha ja siis FOXi pihta kive loopida, sest nad on idikad. Tavaliselt vändatakse häid sarju nii kaua kuni need kohutavaks muutuvad või siis heal juhul niikaua kuni allakäigu märgid hakkavad vaikselt nähtavale tulema. See, et ajaloo 25 parima ulmesarja hulka kuuluvast seeriast näidatakse teles 11 osa valminud 14st ja siis lõpetatakse selle tootmine ära, lihtsalt lambist, on pisut harvemini kasutatud võte.

Kui arvuti nii tüütu ei oleks, siis ma võiksin rääkida talvisest Tartust, kus puudeokstele on kleebitud valget lund ja kus kõik särab talvetuledes. Ma võiksin rääkida sellest, kuidas Vennaskond elab, kuidas ammukuuldud laulud saavad uuteks ja elavad igavesti üle Kaarsilla kõndides ja vaikselt kulgevat vett vaadates ja kuidas öisel Raekoja platsil hõõgveini hõngu sisse hingates on musta lipu valgus lähemal ja kaugemal kui kunagi varem.

Ma jutustaksin langevatest helvestest, mis ei ole nii ideaalsed nagu igavene lumi. Rotundist, mille peal on salajased teated, ajaväravatest ja värsketest madalatest haudadest Toomemäel, mida valvavad verised lumememmed.

Salaaiast, kus õitsevad roosid keset talve ja purskkaevust mida ümbritsevad madalad pingid ja mida kõike valvavad tummad tumedad puud ja kus meie jalajäljed said esimesteks.

Suitsetav naine kassiga või kass suitsetava naisega, ma ei tea kindlalt, kumb.

Katedraal ei ole Tartu süda, aga ta võib olla vasak kops või üks neer.

Piparkoogid võtavad üle.


Aga see ei loe.
Mitte miski ei loe.



The peoples' revolution .... will arrange its revolutionary organisation from the bottom up and from the periphery to the centre, in keeping with the principle of liberty.
- Bakunin
The passion for destruction is also a creative passion.
- Bakunin
You cannot buy the Revolution. You cannot make the Revolution. You can only be the Revolution. It is in your spirit or it is nowhere.
- Le Guin



Elagu maailmarevolutsioon!

Kommentaare ei ole: