esmaspäev, 11. august 2008

Nagu ikka... G

Uudised, mis meile hetkel veel iseseisvast Georgiast tulevad, on üpris kohutavad.
Moskva käitumine on väga selgelt näidanud, et nad ei kavatse peatuda.
Mul on nii abitu tunne siin saare peal istudes, ma ei saa isegi meeleavaldustel käia.
Mida kaugemale Vene väed on jõudnud, seda vähem ja harvem on võimalik saada adekvaatset infot massimeediumitest.
Aga Eesti toetus on olnud lausa ootamatult tugev, seda eriti poliitikute ja riigijuhtide tasemel. Evelin Sepa ootamatult jõuline avaldus sinna juurde...

Ning et midagi on halvasti, on näha ka sellest, et isegi Keskerakond on alles neli päeva pärast kriisi algust otsustanud teha näo, et nad isegi mõtlevad selle peale. Vau.

Georgia väed on koondunud pealinna kaitsesse ja presidendi sõnavõtud ja suur soov (relva)rahu sõlmimiseks näitab, et nad teavad, kui halvas seisukorras nad on. Olgugi, et nad kuulutasid välja mobilisatsiooni, on paljud mobiliseeritutest väga väikeses valmisolekus otse kontorist sõtta astuma ning kõik teavad, et Venemaa massi vastu on väga raske saada. Ja ma usun, et Georgia valitsus hoolib tõepoolest oma kodanikest ja ei taha neid lootusetus võitluses kahurilihana ohvriks tuua.

Sitt lugu igatahes.

E: Ma mainiksin veel ära, et üks võimalik lahendus sellele salapärasele meetoditele vene 50 hävitaja lugemiseks on üks üpris teravmeelne leiutis nimega radar, millega Moskva ei paista veel kursis olevat, arvestades ta põlglikku reaktsiooni Georgia väidetele, et just nii palju lennukeid olevat nende territooriumit pommitamas käinud.

Kommentaare ei ole: