reede, 8. august 2008

Memento mori

geotimes.ge - Uudised Georgiast läbi nende endi silmade.
Kui üleval on, siis päris hea ülevaade, aga Georgia veebilehti rünnatakse ka.

Vaene väike Georgia. Ja Tiblastani nostalgitsevad kodanikud ja kallid ajakirjanikud ei ole ikka veel aru saanud, et Gruusia on Tiblastani poolt välja mõeldud nimi, mis on georglastele solvav. Georgia oli riiginimena kasutusel juba Wabariigi ajal, nii et seltsimeeste väited Gruusia kasutamisest ajaloolistel põhjustel jäävad okupatsiooni aega. Olgu jääv teile päike.

Aga ma ei pea vajalikuks Georgiast täpsemalt rääkida, selleks on olemas postimees.ee ja BBC News, kuigi paistab, et isegi BBC ei olnud kedagi õigeks ajaks sinna saatnud. Kummaline, sest ma ootasin juba nädala eest, et sealt saaks mingit adekvaatset infot kohapeal olevatelt korrespondentidelt. Uudised, mis läbivad Vene meediakanalid saavad tavaliselt pisut pestud, pügatud ja kammitud, nii et nad näevad välja natuke liialt nagu President (nagu ütles olümpiakommentaator Vikerraadios. Vean kihla, et enamik ei pannud seda tähele.) Putin.

Mis puutub Olümpiasse, siis ei tee keegi massimeedias enam otseseid seoseid selle ja Tiibeti vahel. On olümpia ja on Tiibeti pooldajate meeleavaldused. Meh.

Süüdake igal olümpiaõhtul küünal, et tuletada endale meelde, et te hoolite ja et näidata Tiibetile, et te mäletate.

Goblini blogis on selle kõige kohta paremini kirjas.
Aga loomulikult ei toeta meist keegi tegelikult vägivalda, sest me ei tohi seda kapo kuuldes öelda.

1 kommentaar:

Belkin ütles ...

Olen harjunud Sakharthvelo ütlema isiklikult - mõnikord kasutan ka eestindust "Jürimaa". Gruusiat tuleb ka ette, aga harva.
Sakharthveloks olekski võibolla kõige õigem nimetada tegelikult seda Riiki.