laupäev, 16. detsember 2006

Mõned artiklid detsembrikuust.

Nõukogude ja natsisümboolika võrdsustamine pani Moskva nördima
(see on tegelikult 30. novembrist)
Välisministeeriumi pressiesindaja Mihhail Kamõnin ütles Interfaxile, et Eesti võimud jätkavad solvavaid katseid ajalugu ümber kirjutada ning panevad ühte patta natsikuriteod ja nõukogude inimeste kangelasteod, mis mängisid otsustavat rolli Euroopa vabastamisel fašismist.

Piketil Moskva saatkonna ees põletati soditud Eesti lippe
Ehk siis see kõige-kõige rõvedam asi.

Moskva lipupõletajad on nõus Eesti ees vabandama
«Noor Venemaa» juhi hinnangul polnud põletatud lippude puhul tegemist riigilippudega, vaid lihtsalt sümbolitega, kuna neile olid soditud haakristid.

Vene inimõiguste volinik ei pea Eesti lipu põletamist kriminaalseks
«Nad peaksid kuidagi Eesti võimudele selgeks tegema, et nad on loonud ebademokraatliku režiimi ja viivad venelaste vastu ellu avalikku diskrimineerimise poliitikat,» rõhutas Markov.


KAPO: Filatovi toetatud film on tüüpiline Vene propaganda

Sealt lingilt saab ka Reprteri video.
Võltsfaktidega filmil seos Andrei Filatoviga
Ma ei leidnud paremat artiklit sellest filmist. Võibolla sellest polegi paremat artiklit.
Me otsisime netist Gobliniga seda filmi, aga vene keelt me ei oska ja võibolla pole seda saada ka veel kuidagi, igatahes ei leidnud me absoluutselt mitte midagi.

Vene saatkond: avaldasime filmis Venemaa seisukohta
«Mis filmi kohta käivate publikatsioonide sisusse puutub, siis torkab silma, et kriitikud viitavad ilma mingi tõestuseta mõnede filmis kõlavate faktide «paikapidamatusele», unustades väljendada oma suhtumist põhiküsimustesse. Miks puhkevad seda laadi diskussioonid üha sagedamini Eestis, riigis, mis maksis nagu Venemaagi fašismi alistamise eest traagilist hinda?» teatas saatkonna pressitalitus.



Internetiportaalides elab Nõukogude Liit edasi
Viimane artikkel sellel teemal. Soovitan soojalt lugeda ning mitte märkamata jätte Loe edasi linki seal all.
Sealseid linke võib ka vaadata. (Nt. pribaltika.km.ru. Ma pole seda ise tegelikult lugenud, sest selleks peab vene keelt oskama.
(Muidugi võib alati kasutada Google abi. (Language tools -> Translate Web Page -> Russian - English BETA))

«Nõnda on Baltimaades üha selgemalt tajutav «huvitav» tendents matkida Kolmanda Riigi poliitilisi meetodeid,» kirjutab KM.ru uudisloo autor Aleksandr Radugin moraliseerivalt. «Igal juhul suhtub valitsus Eesti linnades marssivatesse SS-veteranidesse ja neonatsidesse rohkem kui muretult. Kas ei saabu peagi aeg, mil kapo nimetatakse ümber gestaapoks?»
/.../
Demokraatia saabub Markovi meelest alles siis, kui Euroopa nõuab «oma Eesti ja Läti provintsidelt» tingimusteta kodakondsuse andmist kõigile, kes elasid neis riikides NSVLi lagunemise hetkel, vene keele kehtestamist teise riigikeelena ning venekeelsetele kogukondadele võrdsete õiguste andmist eesti- ja lätikeelsete kogukondadega.
/.../

Lausa legendaarselt Balti-vaenulikus portaalis Regnum.ru ütleb endine Vene välisministeeriumi 2. osakonna ülema asetäitja ja nüüdne partei Õiglane Venemaa välisteenistuse juht Mihhail Demurin pikemas intervjuus, et Eesti valitsuse pingutused Venemaalt okupatsioonikahjude nõudmisel, Eesti riikliku järjepidevuse rõhutamisel ja Saksa vägedes võidelnud eestlaste kujutamisel vabadusvõitlusena võimaldavad Venemaal Eestit käsitada vaenlasriigina.

Selle õiguse andvat Venemaale ÜRO harta 107. paragrahv, mis lubab ÜRO asutajariikidel rakendada omal äranägemisel meetmeid riikide vastu, kes olid Teise maailmasõja ajal nende vaenlased.
/.../
Portaale lugedes jääb mulje, et sõda tegelikult juba käib. End Läti venelaste koduleheküljeks nimetav Rodina.lv kutsub oma manifestis kõiki Läti venelasi üles aktiivselt seisma oma õiguste eest, pruukima vene keelt kõigis elusfäärides ning «kasutama kõiki vastupanumeetmeid, mida lubab rahvusvaheline õigus».

Manifest annab teada, et Nõukogude perioodil polnud mingit Läti okupeerimist, lätlaste küüditamist ega lätlase õiguste ahistamist.


Kommentaare ei ole: