reede, 20. aprill 2007

Rogozin: haudade rüvetamine annab põhjust sõjaks

Vene riigiduuma saadik Dmitri Rogozin leiab, et Nõukogude sõdurite põrmude päästmiseks Tõnismäelt peaks korraldama sõjalise erioperatsiooni.

Patriootilise liikumise Rodina liider rääkis intervjuus uudisteagentuurile Rosbalt, et eriüksuse Tallinnas-käik oleks «ilusaks vastuseks eesti fašistide provokatsioonilisele tegevusele».

«Üleüldse leian ma, et [Nõukogude sõdurite] säilmete rüvetamine annab põhjust sõjaks,» märkis oma äärmuslike natsionalistlike ütlemiste poolest tuntud Rogozin. «Meile anti püha 9. mai pidupäeva eel kõrvakiil, sellele mitte vastata me ei saa,» lisas riigiduuma saadik.

Tema sõnul on Venemaal praeguses olukorras täielik õigus võtta kasutusele kõige erinevamad vahendid, «alates diplomaatilistest mõjutusmeetoditest kuni relvastatud sekkumiseni».

Eesti võimude käitumise üle kurtis Rosbaltile ka fondi «Meie valik» president Irina Hakamada.

«Omal ajal rääkisin ma erinevatele Eesti parteide liidritele, et kui nad tahavad olla eurooplased, siis tuleb üle saada väikeriigi kompleksidest,» ütles Hakamada.

«Ma ütlesin neile: jah, minevik oli traagiline, ent kui te hakkate luukeresid kapist välja tõmbama, siis kaotate te rohkem kui võidate. Kui te olete väikesed, siis peate te sõbrustama nii Euroopa Liidu kui ka Venemaaga,» märkis Hakamada.


See on juba nii absurdne, et ma ei oska isegi midagi öelda.
Paneks midagi põlema?

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Terve ajalugu ja poliitika on üks paras absurd, võltsing ja huvide mäng.

Tõstkem klaasid selle peale, ma ütleks!

Aqr ütles ...

Mkm. Ei, mitte jälle jooma :P Aeg on Kaitseliitu astuda et saada püss ja väljaõpe! Et laiv äksõniks valma olla.