kolmapäev, 7. mai 2008

Kommunism iis iivil

Rahvuslased korraldavad Vene saatkonna ees piketi


ERL korraldab Vene saatkonna ees piketi

Eesti Rahvuslik Liikumine korraldab reedel, 09.05.2008, Pikal tänaval Vene saatkonna ees kell 12.00-13.00 piketi.

Kui Teise maailmasõja lõpp tähendas ülejäänud maailmale rahu, siis eestlaste jaoks tähendas see okupatsiooni, veriste repressioonide ja kommunismiikke süvenemist ja kinnistumist. Oma piketiga protesteerime kommunismikuritegude jätkumise vastu tänapäeval (jätkuv Eesti alade okupatsioon), nõuame kommunismiideoloogia kuritegelikuks kuulutamist, kommunismikuritegude kompenseerimist Venemaa poolt, nn Nürnberg II kokkukutsumist ja kommunistlike kurjategijate karistamist või postuumselt kurjategijateks tunnistamist.

"Venemaa ja tema suuvoodrid lollitavad jätkuvalt maailma oma vabastamise müüdiga," selgitab piketi üks eestvedaja Jüri Böhm. "Nõutakse pealetükkivalt ja häbematult tänulikkust ning alandlikku lugupidamist riikidelt ja rahvastelt, keda nad nö. vabastasid. Peale suurvene mõttelaadi, mis ulatub kaugele enne kurikuulsat enamlaste riigipööret, ammutatakse tuge ja ideoloogilist jõudu ka sõdur-vabastaja müüdist. Selle vana pidalitõbise propagandakronu räpaste kapjadega trambitakse tänaseni okupeeritud rahvaste õiglustundel ja lollitatakse maailma seda osa, kellel polnud õnne selle sõduri toodud "vabadust" nautida. Räige ja alatu vabastaja-müüt tuleb kommunismi kuritegude hukkamõistmise käigus otsustavalt kummutada, et võtta pinnas "uusvabastajate" idanemiseks."

Samasugused piketid korraldatakse samal ajal ja samal kellaajal Venemaa saatkondade ees ka Lätis ja Leedus.

Seejärel siirduvad piketeerijad oma plakatite ja lippudega Tammsaare parki, kus kl. 13.00 algab Euroopa päeva tähistamine. ERL nõuab, et Euroopa Liit mõistaks hukka kommunismi ja toetab nende saadikute tegevust, kes hoiavad seda teemat üleval Euroopa Parlamendis.

ERL juhatus

Kommentaare ei ole: